AMPRILAN H - 互动


 
所选语言不提供药物详细信息,显示原始文本

药物相互作用: Amprilan h Tablet


通用: ramipril and diuretics
活性物质:
ATC集团: C09BA05 - ramipril and diuretics
活性物质含量: 2,5MG/12,5MG, 5MG/25MG
填料: Blister


Neužívejte Amprilan H

- Jestliže jste alergický(á) na ramipril, hydrochlorothiazid nebo na kteroukoli další složku tohoto přípravku (uvedenou v bodě 6).
- Jestliže jste alergický(á) na léky podobné přípravku Amprilan H (jiné inhibitory ACE nebo léky odvozené od sulfonamidů).

Příznakem alergické reakce může být vyrážka, obtíže s polykáním nebo s dýcháním, otok rtů, tváře, hrdla nebo jazyka.

- Jestliže jste někdy měl(a) závažnou alergickou reakci zvanou „angioedém“. Příznaky zahrnují svědění, kopřivku, červené skvrny na rukou, nohou a hrdle, otok hrdla a jazyka, otok okolo očí a rtů a obtíže při dýchání a polykání.
- Jestliže se podrobujete dialýze nebo jakémukoliv jinému druhu filtrace krve. Přípravek Amprilan H nemusí být pro Vás vhodný, což závisí na používaném přístroji.
- Jestliže máte závažné problémy s játry.
- Jestliže máte v krvi abnormální množství některých solí (vápníku, draslíku, sodíku).
- Jestliže máte problémy s ledvinami, spočívající ve sníženém zásobování ledvin krví (stenóza (zúžení) tepny ledviny).
- Během posledních 6 měsíců těhotenství (viz bod níže „Těhotenství a kojení“).
- Jestliže kojíte (viz bod níže „Těhotenství a kojení“).
- Pokud máte cukrovku (diabetes) nebo poruchu funkce ledvin nebo jste léčen(a) přípravkem ke snížení krevního tlaku obsahujícím aliskiren.

Neužívejte Amprilan H, jestliže pro Vás platí kterýkoli z těchto případů. Jestliže si nejste jistý(á), spojte se se svým lékařem dříve, než začnete Amprilan H užívat.

Upozornění a opatření

Před užitím přípravku Amprilan H se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

- jestliže máte problémy se srdcem, játry nebo ledvinami.
- jestliže jste ztratil(a) větší množství solí nebo tekutin (zvracením, průjmem, neobvyklým pocením, dietou s nízkým obsahem soli, užíváním diuretik (odvodňovací tablety) po dlouhou dobu nebo dialýzou).
- jestliže se máte podrobit léčbě pro snížení alergie na bodnutí včelou nebo vosou (desenzibilizace).
- jestliže Vám má být podáno anestetikum (znecitlivující prostředek). Podává se kvůli operaci nebo zubnímu zákroku. Může být zapotřebí přerušit léčbu přípravkem Amprilan H jeden den předem - poraďte se proto se svým lékařem.
- jestliže máte vysoké hladiny draslíku v krvi (prokázané výsledky krevních zkoušek).
- jestliže máte kolagenní onemocnění cév, jako je sklerodermie nebo systémový lupus erythematodes.
- pokud užíváte některý z následujících přípravků používaných k léčbě vysokého krevního tlaku:
- blokátory receptorů pro angiotenzin II (ARB) (také známé jako sartany - například valsartan, telmisartan, irbesartan), a to zejména pokud máte problémy s ledvinami související s diabetem.
- aliskiren.

Váš lékař může v pravidelných intervalech kontrolovat funkci ledvin, krevní tlak a množství elektrolytů (např. draslíku) v krvi.

Viz také informace v bodě: „Neužívejte Amprilan H“.

- léčivá látka hydrochlorothiazid může způsobit neobvyklou reakci vedoucí ke zhoršení vidění a bolesti očí. Ty mohou být příznaky zvýšení tlaku v oku a může k nim dojít během několika hodin až týdnů po užití přípravku Amprilan H. Toto může vést až k trvalému poškození zraku, pokud se neléčí.

Jestliže se domníváte, že jste těhotná (nebo byste mohla otěhotnět), musíte to říci svému lékaři. Amprilan H se nedoporučuje během prvních 3 měsíců těhotenství a může způsobit závažné poškození Vašeho dítěte, jestliže se užívá po 3. měsíci těhotenství (viz bod níže „Těhotenství a kojení“).

Děti a dospívající

U dětí a dospívajících ve věku do 18 let se užívání přípravku Amprilan H nedoporučuje, protože u této věkové skupiny pacientů nikdy nebyl používán.

Pokud se Vás týká cokoli z výše uvedeného nebo si nejste jistý(á), zeptejte se svého lékaře dříve, než začnete přípravek Amprilan H užívat.

Další léčivé přípravky a přípravek Amprilan H

Informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte, které jste v nedávné době užíval(a) nebo které možná budete užívat, a to i o lécích, které jsou dostupné bez lékařského předpisu (včetně rostlinných přípravků). Je to kvůli tomu, že Amprilan H může ovlivnit způsob účinku jiných léků a současně některé léky mohou ovlivnit způsob účinku přípravku Amprilan H.

Jestliže užíváte některý z následujících léků, oznamte to, prosím, svému lékaři. Tyto léky mohou zeslabit účinek přípravku Amprilan H:

- Léčivé přípravky, které se užívají k úlevě od bolesti a proti zánětu (např. nesteroidní protizánětlivé léky (tzv. NSAID), jako je ibuprofen nebo indometacin a kyselina acetylsalicylová).
- Léčivé přípravky, které se užívají k léčbě nízkého krevního tlaku, šoku, srdečního selhání, astmatu nebo alergií, jako je například efedrin, noradrenalin nebo adrenalin. Lékař Vám zkontroluje krevní tlak.

Jestliže užíváte některý z následujících léků, oznamte to, prosím, svému lékaři. Tyto léky mohou při současném užívání s přípravkem Amprilan H zvýšit pravděpodobnost výskytu nežádoucích účinků:

- Léčivé přípravky, které se užívají k úlevě od bolesti a proti zánětu (např. nesteroidní protizánětlivé léky (tzv. NSAID), jako je ibuprofen nebo indometacin a kyselina acetylsalicylová).
- Léčivé přípravky, které mohou snižovat množství draslíku ve Vaší krvi. To zahrnuje léky na zácpu, diuretika (odvodňovací tablety), amfotericin B (užívané pro léčbu plísňových infekcí) a ACTH (používá se pro zjištění, zda Vaše nadledviny správně fungují).
- Léky pro léčbu rakoviny (chemoterapie).
- Léky užívané při srdečních problémech, včetně problémů se srdečním tepem.
- Léky zabraňující odmítnutí orgánů po transplantaci, jako je cyklosporin.
- Diuretika (odvodňovací tablety), jako je furosemid.
- Léky, které mohou zvyšovat hladinu draslíku ve Vaší krvi, jako je spironolakton, triamteren, amilorid, soli draslíku a heparin (používaný pro ředění krve).
- Steroidní léky používané při zánětech, jako je prednisolon.
- Doplňky vápníku.
- Alopurinol (používaný pro snížení hladiny kyseliny močové v krvi).
- Prokainamid (používaný při problémech se srdečním rytmem).
- Kolestyramin (používaný pro snížení množství tuku v krvi).
- Karbamazepin (používaný při epilepsii).
- Trimethoprim a kotrimoxazol (k léčbě infekce způsobené bakteriemi).
- Pokud užíváte léčivé přípravky nazývané mTOR inhibitory (např. temsirolimus, everolimus, sirolimus) nebo vildagliptin (pro léčbu cukrovky), protože mohou zvýšit riziko angioedému, závažné alergické reakce.

Jestliže užíváte některý z následujících léků, oznamte to, prosím, svému lékaři. Amprilan H může mít vliv na jejich účinek:

- Léky na cukrovku, jako jsou léky k vnitřnímu použití snižující hladinu cukru v krvi a inzulin. Amprilan H může snižovat množství cukru v krvi. Po dobu užívání přípravku Amprilan H si pečlivě kontrolujte hladinu cukru ve své krvi.
- Lithium (používané při duševních onemocněních). Amprilan H může zvyšovat množství lithia v krvi. Lékař Vám musí důkladně sledovat hladinu lithia v krvi.
- Léky pro uvolnění svalů.
- Chinin (proti malárii).
- Léky obsahující jód; ty se mohou používat před rentgenovým vyšetřením v nemocnici.
- Penicilin (používaný při infekcích).
- Léky k ředění krve, které užíváte vnitřně (perorální antikoagulancia), jako je warfarin.

Možná bude nutné, aby Váš lékař změnil Vaši dávku a/nebo udělal jiná opatření:

- Pokud užíváte blokátor receptorů pro angiotenzin II (ARB) nebo aliskiren (viz také informace v bodě „Neužívejte Amprilan H“ a „Upozornění a opatření“).

Pokud se Vás týká cokoli z výše uvedeného (nebo si nejste jistý(á)), poraďte se se svým lékařem dříve, než začnete Amprilan H užívat.

Testy

Poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete svůj lék užívat:

- Jestliže máte podstoupit vyšetření příštítných tělísek. Amprilan H může ovlivnit výsledky vyšetření.
- Jestliže jste sportovec (sportovkyně) mající se podrobit antidopingovému testu. Amprilan H může způsobit pozitivní výsledek testu.

Přípravek Amprilan H s jídlem a pitím

- Konzumace alkoholu při léčbě přípravkem Amprilan H může způsobit, že budete pociťovat závrať nebo se Vám bude točit hlava. Jestliže potřebujete vědět, kolik alkoholu můžete zkonzumovat v období, kdy užíváte přípravek Amprilan H, proberte to se svým lékařem, protože léky používané pro snížení krevního tlaku a alkohol mohou mít aditivní účinky (jejich účinky se mohou sčítat).
- Amprilan H se může užívat spolu s jídlem nebo bez jídla.

Těhotenství a kojení

Pokud si myslíte, že jste těhotná (nebo byste mohla otěhotnět), musíte o tom informovat lékaře.

Po dobu prvních 12 týdnů těhotenství se Amprilan H nemá užívat a po 13. týdnu těhotenství jej dokonce nesmíte užívat vůbec, protože jeho užívání v těhotenství může být pro Vaše dítě škodlivé. Otěhotníte-li během léčby přípravkem Amprilan H, okamžitě to řekněte svému lékaři. Přechod na jinou vhodnou alternativní léčbu se má uskutečnit ještě před plánovaným otěhotněním.

Pokud kojíte, nesmíte Amprilan H užívat.

Poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete užívat jakýkoliv lék.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů

Doporučuje se, abyste neřídil(a) vozidlo ani neobsluhoval(a) stroje, dokud nezjistíte, jak na Vás Amprilan H působí. Při užívání přípravku Amprilan H můžete pociťovat závratě. Je to pravděpodobnější na začátku léčby přípravkem Amprilan H nebo jestliže přecházíte na vyšší dávku. Pokud k tomu dojde, neřiďte vozidla ani neobsluhujte žádné nástroje či stroje.

Přípravek Amprilan H obsahuje laktosu

Jestliže Vám Váš lékař řekl, že trpíte nesnášenlivostí některých cukrů, obraťte se na svého lékaře dříve, než začnete tento léčivý přípravek užívat.

从我们的药房中选择我们提供的产品
 
有现货 | 运送自 79 CZK
1 790 CZK
 
有现货 | 运送自 79 CZK
609 CZK
 
 
有现货 | 运送自 79 CZK
609 CZK
 
有现货 | 运送自 79 CZK
499 CZK
 
有现货 | 运送自 79 CZK
435 CZK
 
 
有现货 | 运送自 79 CZK
309 CZK
 
有现货 | 运送自 79 CZK
155 CZK
 
有现货 | 运送自 79 CZK
39 CZK
 
有现货 | 运送自 79 CZK
99 CZK
 
有现货 | 运送自 79 CZK
85 CZK
 
有现货 | 运送自 79 CZK
145 CZK